Ik word gelukkig van dingen doen die werkelijk bij me passen. Het geeft me vertrouwen, energie en plezier.

Ik over mezelf

Ik ben optimistisch en vrolijk. Maar schuw de schaduw niet. Mijn kracht is mijn speelse en lichte opmerkzaamheid; met liefdevolle humor kijk ik op een realistische manier naar het leven. En met een sterk inlevingsvermogen is geen menselijke eigenschap mij vreemd.

Ik heb een snelle geest en leg snel verbanden. Daarbij beschik ik over een fijnbesnaarde gevoeligheid. Mijn intuïtie is sterk en ik pluk letterlijk de antwoorden uit de lucht. Het voordeel is dat ik snel situaties doorgrond en ‘diagnoses’ stel. Ik houd je een spiegel voor en laat mogelijkheden zien. Het maakt mijn begeleiding zowel direct en soms confronterend als liefdevol en inspirerend.

Over mijn achtergrond

Mijn wortels liggen in een hele praktische wereld. Jarenlang in diverse functies als planner, projectleider, adviseur en facilitator gewerkt. Van inkooptrajecten tot IT implementaties, procesoptimalisaties en creatieve innovaties.

In deze periode rolde ik langzaam het facilitatorschap in. Mijn werkelijke passie bleek namelijk niet zozeer de technische inhoud, maar juist de ontwikkeling. Van mens en organisatie. Steeds weer een ander team verbinden en naar een inhoudelijke oplossingen leiden. Middels onderzoek, advies, facilitating en coaching.

Via een weg vol persoonlijke uitdagingen heb ik op een dag toch intuïtief mijn baan opgezegd. Even tijd voor iets anders. Ik initieerde het netwerk ‘Bewust Den Haag’ om ondernemers die diensten leveren ter bevordering van bewustwording, met elkaar te verbinden. Daarnaast startte ik coachpraktijk Suiver.

Nu, enkele jaren later, begint het facilitator hart toch weer te kriebelen. Het netwerk draag ik over en vanaf hier komt de aandacht weer op mijn rollen als adviseur, facilitator en coach te liggen.

Door de diversiteit aan organisaties waar ik heb gewerkt (omroep, overheid, uitgever, detailhandel, zorg), heb ik veel verschillende professionals gezien. Ik begrijp hoe organisaties werken.

Daarnaast heb ik tevens een flink persoonlijk traject afgelegd. Tot op het diepste niveau uitgezocht hoe een mens in elkaar zit met mijzelf als onderzoeksobject. Daarom begrijp ik ook hoe mensen werken.

In tien jaar heb ik me met vallen en opstaan ontwikkeld van zwevende techneut naar geaarde facilitator van mens en organisatie. Ik breng een holistische kijk samen met pragmatische kennis en logisch denkvermogen.

Opleidingen & Cursussen

2016 Reading
2015 Professionele communicatie, Corael
2013 Lean Management Green Belt, Lean Consultancy Group
2013 Adviseren met invloed, Conclusion
2013 Human Design, HumandesignNetherlands
2012-2014 Nederlandse School voor de Klassieke Shiatsu
2012 Professional als coach, De Baak
2010 – 2012 Facilitator opleiding, ITIP
2010 Delta Denken, Euroforum
2010 Concentratietraining Zen
2009 Prince2 foundation, ISES
2008 Inzicht in Invloed, Bureau Zuidema
2008 Inkoop & Aanbesteden, Gemeente Haarlemmermeer

2007 Effectief Beïnvloeden, Intermediair trainingen
2007 ITIL II Foundation, Good Sense
2004 Communicatietraining
2002 – 2006 Facility Management (HBO)
2000 – 2002 Industrieel Product Ontwerpen (HTS)
1993 – 1999 Atheneum / Bernard Nieuwentijt college

Werk
2015 – heden  / Founder ‘Bewust Den Haag’
2015 – heden / Founder ‘Suiver’
2010 – 2015 Facilitator / Gemeente Haarlemmermeer
2007 – 2015 Management Adviseur / Gemeente Haarlemmermeer
2010 – 2012 Partner in Marketing en Innovatie / Creatieve Koppen
2005 – 2007 Planner TV Techniek / Omroep West

Wil jij ook helderheid over je beroep, bestemming of bedrijf?