Als jij doet wat werkelijk bij je past, krijgen wij het beste van jou

Jouw unieke bijdrage

Ik geloof dat iedereen (en elk team) ergens heel erg goed in is. Laten we zeggen ‘een aangeboren talent’. Het is iets dat je automatisch doet en waarvan je je vaak niet eens bewust bent dát je het doet. Omdat het zo natuurlijk voor je voelt, zo vanzelfsprekend en het eigenlijk moeiteloos gaat.

Vaak zijn mensen zich precies daarom niet eens bewust van hun werkelijke talent. Dit talent ontwikkelt zich echter in de loop van je leven tot een steeds waardevoller instrument. Het wordt spelenderwijs geoefend door levenservaring en aangevuld met geleerde vaardigheden.

Jouw talent is een unieke en belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Alle talenten tezamen sluiten namelijk perfect op elkaar aan. Together we make the world go round.

Plezier en energie

Je talent leven geeft je voldoening. Het levert je energie en plezier. Het levert je minstens net zoveel op als dat het je kost. Jij doet waarvoor je gemaakt bent en je omgeving krijgt zo het beste van jou.

Om je talent op die manier te kunnen leven, heb je alleen wel iets nodig. Onder andere de juiste vorm, de juiste omgeving en een doel waar je achter staat. Dat vinden is vaak een zoektocht. En als je het hebt gevonden, zal later in je leven het vraagstuk zich opnieuw aandienen.

De omgeving verandert,  je persoonlijke situatie wijzigt en jijzelf ontwikkelt. De vorm waarin je jouw talent wilt leven zal dus in de loop van je leven wijzigen. Of dat nu gaat om een betaalde baan, een belangrijke rol in je privé omgeving of een eigen bedrijf.

Uit je denkcirkels

Het denkproces over richting in jouw beroep, bestemming of bedrijf is niet eenvoudig. Misschien heb je geen idee waar te beginnen. Of weet je dat wel, maar spelen praktische overwegingen een rol.

Wellicht heb je de ideeën wel, maar lukt het je niet om in beweging te komen. Wat het ook is; nadenken over je eigen beroep, bestemming of bedrijf raakt zoveel onderwerpen (en vooral jezelf) dat je algauw in denkcirkels kunt belanden.

Je omgeving kan vaak veel adviezen en oplossingen bieden, maar vaak zit je hoofd daar stiekem al vol genoeg mee. Het is juist de kunst om uit de denkcirkels te komen en helder zicht te krijgen op wat er onderhuids leeft.

Wil jij een beroep, bestemming of bedrijf waarin energie en plezier weer stromen?