Individuele begeleiding

Ik heb me in de afgelopen tien jaar een rugzak vol aan theorieën en hulpmiddelen eigen gemaakt om toegang te krijgen tot de onbewuste geest. Zowel reguliere/praktische methoden, als esoterische technieken. Geen enkele techniek is me heilig. Het draait namelijk om jou. In een intake-gesprek kijk ik naar wat bij jou aansluit.

Werken met Groepen

In de rugzak aan begeleiding zitten tevens vele werkvormen om groepen in beweging te brengen en te verbinden. Van creatieve dynamische werkvormen tot verdiepende en onthullende werkwijzen. De sessies zijn verhelderend en plezierig. Kijk bij Group Facilitator voor meer informatie.

Werkwijze

Hieronder staat een aantal instrumenten beschreven die ik bij individuele begeleiding vaak gebruik. Spreekt iets je specifiek aan? Vraag hier gerust naar.

Intuïtie

Law of Attraction

AMBO© analyse

LifeInterview©

Human Design

Reading

Innerlijk Kind Werk

NLP

Intuïtie

Middels je intuïtie kun je direct innerlijk iets waarnemen. Alsof je het van binnen ‘instant’ weet, zonder je eigenlijk weet hoe dat komt. Een synoniem voor intuïtie is een ‘ingeving’, ‘onderbuikgevoel’ of ‘zesde zintuig’. Hoe het precies werkt of waar het vandaan komt, daar zijn de meningen over verdeeld. De verklaringen bevinden zich in een breed spectrum.

Van een ultieme samenwerking tussen de rechter en linker hersenhelft tot ingefluisterde boodschappen van engelen of gidsen. Hoe het ook ontstaat, intuïtie heeft het vaak bij het rechte eind. Zuivere intuïtie kun je herkennen. Zowel bij jezelf als iemand anders. Het heeft een andere klank dan een rationele of emotionele uitspraak en vaak spitsen je oren zich als vanzelf.

Law of Attraction

De wet van aantrekking gaat uit van je gedachtenkracht. Dat wat je in je gedachten veel aandacht schenkt, zul je naar je toetrekken. Zal zich uiteindelijk manifesteren. Dit geldt zowel voor positieve als negatieve gedachten. Kun je dan alles realiseren wat je wilt?

Fervente ‘Secret’ aanhangers denken van wel, als je het maar graag genoeg wilt en niet twijfelt. Ik ervaar zelf dat je alleen dat duurzaam naar je kunt trekken, wat daadwerkelijk resoneert met wie jij bent. Om het juiste aan te trekken is het belangrijk om de kern te vinden van wat jij echt wilt. Wat is je wens in essentie? En ben je bereid de vorm waarin het naar je toekomt los te laten?

ABMO© analyse

Als we nadenken over wat we willen, denken we vaak in vormen. In eindplaatjes. Wat willen we worden? Bij welk bedrijf willen we werken? Van jongs af aan worden we geconditioneerd om na te denken over deze vragen. In dit proces kunnen we erg in mentale concepten verstrikt raken.

Zogenaamd ‘vast komen te zitten in ons hoofd’. De AMBO© analyse gaat er vanuit dat het belangrijk is om de focus af te halen van het eindplaatje en op een heel basaal niveau jezelf als een systeem te beschouwen die bepaalde zaken nodig heeft om optimaal te functioneren en daarmee het beste uit zichzelf te halen, op dit moment.

De analyse brengt deze zaken (Activiteiten, Mensen, Betekenis, Omgeving) in kaart, zodat je een persoonlijk voorwaardenpakket ontwerpt. Dit brengt helderheid in wat je wilt en nodig hebt. Het resultaat van de AMBO© analyse werkt op twee vlakken; zowel je onderscheidend vermogen als aantrekkend vermogen worden versterkt.

De AMBO© analyse is in 2015 ontwikkeld door mijzelf

LifeInterview©

LifeInterview© is een manier om inzicht te krijgen in wat jou als mens goed doet en wat niet. Door situaties en gebeurtenissen in je leven te ontleden en uit te splitsen in factoren die wel dan wel niet prettig waren. De interviewer vraagt gedurende 1-2 uur naar zaken als school, hobby’s, opleiding en werk en maakt hier een mindmap van. De resultaten worden na afloop geanalyseerd, waarbij de AMBO© analyse als onderlegger dient.

LifeInterview© is een alternatieve methode voor schriftelijke vragenlijsten om helderheid te verkrijgen over iemands kwaliteiten, energieverdeling en persoonlijke voorkeuren.

Het is een zeer effectieve methode omdat het vraaggesprek zelf al helderheid bij de geïnterviewde bevordert in tegenstelling tot geautomatiseerde vragenlijsten die als een ‘black-box’ kunnen worden ervaren. Deze methode is heel praktisch en maakt jouw aardse voorkeuren tastbaar. De methode is geschikt voor mensen in alle leeftijden die iets willen doen in hun leven, maar niet weten wat nu echt bij hen past.

LifeInterview© is in 2015 ontwikkeld door mijzelf

Human Design

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, maar ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

Het systeem gaat er vanuit dat ieder mens vanaf zijn geboorte een energetische blauwdruk heeft.

Hierin ligt vast hoe jouw energieverdeling is, wat jouw rol in het geheel is en op welke vlakken je vatbaar bent voor conditionering vanuit je omgeving.

Human Design is een bijzonder hulpmiddel op weg naar wie je werkelijk bent.

Reading

Reading is een verzamelnaam voor het lezen van informatiedeeltjes (energie) die in de lucht hangen en niet direct zichtbaar zijn. Deze informatie kan van jou zelf zijn, van mensen in je omgeving of van entiteiten ‘aan gene zijde’.

Een reader kan dus contact leggen met jouw onderbewustzijn (en eventuele andere hulpbronnen zoals gidsen en overledenen). Het is een soort ‘highway’ naar informatie.

Vaak krijg je informatie te horen die je ergens bekend voorkomt en een inzicht weer even vooraan in je bewustzijn zet. Handig en snel.

Reading is geen wetenschappelijke methode en daarom in Nederland omstreden. De één gelooft er wel in en de ander niet. En dat is prima.

Innerlijk Kind Werk

Deze theorie beschrijft dat iedereen naast zijn volwassen zijns-toestanden ook nog delen van zijn kind-zijn in zich draagt. Bijvoorbeeld een vrij en speels kind, een rebels kind en een aangepast kind. Deze delen zijn ontstaan in je jeugd, maar in vergelijkbare situaties kun je mogelijk nu nog steeds in deze zijns-toestanden met bijbehorend gedrag schieten.

Grote kans dat als je ‘ja’ zegt, maar eigenlijk ‘nee’ denkt, dat je in een kind-deel zit. Maar ook als je plotseling de behoefte voelt blij te huppelen, zit je hoogstwaarschijnlijk in een kind-deel. Kind-delen zijn niet verkeerd, ze zijn er gewoon. Sommigen om te helen, anderen om geleefd te worden. Door je bewust te worden van deze delen in jezelf, kun je de regie in eigen hand nemen.

NLP

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.

NLP kent een aantal uitgangspunten. Één van de meer therapeutische uitgangspunten van NLP is, dat er achter ieder gedrag een positieve intentie schuilt. Dat ieder gedrag bedoeld is om er iets anders mee te bereiken.

Ook problematisch gedrag is functioneel, maar mist zijn effect of heeft ongewenste neveneffecten. Wanneer je gedrag vertoont waar je niet blij mee bent, kan deze zienswijze helpen om dit gedrag te transformeren.

Wil je praktische informatie of direct contact opnemen?